Bono şi The Edge au investit într-o companie de stocare virtuală a fişierelor informatice

Bono şi The Edge, doi dintre membrii trupei irlandeze U2, au decis să îşi extindă portofoliul de afaceri şi au investit în compania Dropbox, specializată în stocarea virtuală pe internet a fişierelor informatice.

Cei doi rockeri, care au câştigat deja multe milioane de dolari după ce au investit şi în platforma Facebook, au ales de această dată să investească în Dropbox, un serviciu gratuit care oferă utilizatorilor posibilitatea de a stoca online documente, fotografii şi înregistrări video, informează express.co.uk.

Directorii acestei companii, care are deja peste 50 de milioane de utilizatori, au anunţat decizia muzicienilor irlandezi printr-un mesaj postat pe Twitter.

“Dropbox este încântată să îi primească pe Bono şi The Edge în calitate de investitori. Le mulţumim pentru sprijin şi abia aşteptăm să realizăm împreună lucruri deosebite!”, au declarat directorii companiei.

Sumele investite de Bono şi The Edge nu au fost deocamdată dezvăluite.

Bono deţine 1,5 % din acţiunile Facebook, prin firma sa, Elevation Partners. Acţiunile sale sunt evaluate la aproape un miliard de dolari (630 de milioane de lire sterline), când Facebook va fi listată la bursă. Bono a investit în Facebook în 2009 şi a plătit aproape 90 de milioane de dolari (56 de milioane de lire sterline) pentru acţiunile sale.

Publicul se aşteaptă ca o parte din banii câştigaţi de Bono să fie îndreptaţi către acţiunile caritabile pe care acesta le susţine în ţările subdezvoltate de pe continentul african.

Bono este o figură legendară a rockului mondial. S-a remarcat atât ca lider al trupei U2, cu hituri precum “One” sau “With or Without You”, turnee mondiale spectaculoase, cât şi prin implicarea sa în acţiuni ce au de-a face cu apărarea drepturilor omului în ţări din Africa sau Asia. Numele lui Bono a fost vehiculat de mai multe ori ca propunere la premiul Nobel pentru pace.

Chitaristul The Edge face parte din trupa U2, alături de Bono (voce şi chitară), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie). Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume.

Sursa: MediaFax

Leave a reply

Internet

Ferma SOLARIS- www.fermasolaris.ro
SOLARIS Art Studio- www.solarisartstudio.com
VOX Montis - www.voxmontis.info
Radio VOX Montis - www.radiovoxmontis.ro
Video TV Online - www.voxmontis.tv

Copyright © 2015 Radio VOX Montis - Toate drepturile rezervate.